Algowhite

__ALGOWHITE_126Algowhite jest wodnym ekstraktem z Ascophyllum nodosum o udowodnionym działaniu rozjaśniającym. Jego działanie polega na inhibicji produkcji melaniny i aktywności endotelinowej.

Algowhite chroni również komórki błon przed peroksydacją lipidów.

Przeprowadzone w 2009 roku badania pokazują, że Algowhite efektywnie zmniejsza przebarwienia (hiperpigmentacje).

INCI: Aqua (and) Glycerin (and) Ascophyllum nodosum

Dostępne wersje:
Algowhite: wersja konserwowana sorbinianem
Algowhite G: wersja bez kanserwantu (50% gliceryna)
Algowhite A: wersja proszkowa