Buckwheat Wax

BuckwheatBuckwheat Wax (Polygonum fagopyrum) posiada udokumentowane badaniami działanie wyszczuplające oraz jest składnikiem aktywnym do pielęgnacji okolic oczu.

Przeprowadzone badania pokazują skuteczność produktu w inhibicji lipogenezy i zmniejszaniu „worków” pod oczami.

INCI: Polygonum fagopyrum

Dostępne wersje:
Buckwheat wax (wersja standardowa – Huile de Criste)
Buckwheat oil (wersja olejowa – Huile de Ble Noir)