Hydrasalinol

__HYDRASALINOL_126Hydrasalinol jest rozpuszczalnym w wodzie ekstraktem z nadbrzeżnej rośliny Salicornia herbacea.

Jest to silnie nawilżający składnik aktywny.

W przeprowadzonych badaniach udowodniono, że Hydrasalinol aktywuje syntezę mocznika w epidermie i przywraca barierę hydro-lipidową.

Zmniejsza również transepidermalną utratę wody (TEWL).

INCI: Caprylic/capric triglyceride (and) Salicornia herbacea