Phycosaccharide AI

__PHYCOSACCHARIDE-AI_126Phycosaccharide AI jest algowym oligosacharydem.

Phycosaccharide AI jest idealny do zastosowań w kosmetykach dla skóry wrażliwej. Poprawia mobilizację epidermalnych komórek macierzystych.

Zmniejsza reaktywność i podatność skóry na zapalenia, chroni komórki Lagerhans’a i optymalizuje regenerację epidermy.

INCI: Hydrolysed algin

Dostępne wersje:
Phycosaccharide AI: standardowa konserwowana parabenami
Phycosaccharide AIP: konserwowana fenoksyetanolem
Phycosaccharide AIG: bez konserwantu (50% gliceryna)