Phycosaccharide AP

__phycosaccharide-ac_126Phycosaccharide AP jest algowy oligosacharydem.

Wykazano, że Phycosaccharide AP pomaga chronić skórę przed uszkodzeniami spowodowanymi zanieczyszczeniami, takimi jak dym papierosowy, metale ciężkie i pestycydy.

Dzięki dużej substantywności do włosów produkt ten może również być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji i ochrony włosów.

INCI: Hydrolysed algin

Dostępne wersje:
Phycosaccharide AP: wersja standardowa konserwowana parabenami
Phycosaccharide APP: wersja konserwowana fenoksyetanolem
Phycosaccharide APG: wersja bez konserwantu (50% gliceryny)