Emolienty

Produkt INCI / Substancja Opis 
Floraesters® 15Jojoba EstersTemperatura topnienia: 10-15°C
Floraesters® 20Jojoba EstersTemperatura topnienia: 42-48°C
Floraesters® 30Jojoba EstersTemperatura topnienia: 47-51°C
Floraesters® 60Jojoba EstersTemperatura topnienia: 56-60°C
Floraesters® 70Jojoba EstersTemperatura topnienia: 66-70°C
Floraesters® IPJIsopropyl Jojobate (and) Jojoba Alcohol (and) Jojoba EstersNiepowtarzalna zwilżalność pigmentów i właściwości wiążące, delikatne, suche odczucie
Floraesters® K-100 JojobaAqua (and) Hydrolysed Jojoba Esters (and) Jojoba EstersDobra substantywność, utrwalacz zapachów, nawilżanie skóry
Floraesters® K-20W JojobaAqua (and) Hydrolysed Jojoba EstersDobra substantywność, utrwalacz zapachów, nawilżanie skóry
Floralipids® Moringa ButterMoringa Oleifera Seed OilUnikalne masło, mniej natłuszczające niż masło Shea. Doskonały emolient.
Floralipids® Moringa OilMoringa Oleifera Seed OilOkluzyjny, naturalny emolient o dużej stabilności, pozostawiający na skórze/włosach miękką warstwę
Floramac® 10Ethyl MacadamiateSuchy emolient, podobny do silikonów, głęboka penetracja, poślizg
Floramac® Macadamia OilMacadamia Integrifolia Seed OilEleganckie wykończenie, efekt poduszki
Florasun® 90Helianthus AnnuusDoskonała odporność na utlenianie, emolient, lubrykant, gładkie wykończenie
L22®Jojoba Oil/Macadamia Seed Oil Esters, Squalene, Phytosteryl Macadamiate, PhytosterolsBotaniczna baza naśladująca skład lipidów zdrowej 22-letniej skóry
Virgin Poppy Seed OilPapaver Somniferum Seed OilOlej z nasion maku