Virgin Poppy Seed Oil

poppy_seedLekki i odżywczy olej otrzymywany jest w procesie delikatnego prasowania na zimno, zachowującego jego czystość i naturalność .

Virgin Poppy Seed Oil to składnik kosmetyczny z nasion maku z certyfikatem Ecocert/COSMOS. Idealny surowiec do produktów do pielęgnacji włosów oraz skóry.

Virgin Poppy Seed Oil:

  • Naturalny emolient
  • Zmiękcza i kondycjonuje włosy
  • Zapobiega utracie wilgoci
  • Nawilża
  • Poprawia kondycję włosów
  • Zapewnia połysk
  • Nie tłuści

Proces produkcyjny umożliwia zachowanie naturalnie występujących w maku steroli (10%) oraz kwasu linolowego stabilizowanego naturalnie występującą witaminą E. Taka kombinacja przywraca naturalną barierę ochronną skóry i skutecznie ją nawilża.

Zalety:

  • Kwas linolowy zmniejsza TEWL
  • Sterole wspomagają odbudowę mechanizmów obronnych skóry i pomagają w nawilżaniu
  • Idealny do kremów, lotionów, maseł i produktów do włosów oraz skóry głowy
  • Ułatwia rozczesywanie włosów
  • Pozostawia włosy jedwabiście lśniące

INCI: Papaver Somniferum Seed Oil