Phytofix-EC to unikalna i zoptymalizowana mieszanka rozpuszczona w skwalanie zawierająca rozpuszczalne sfingolipidy, trójglicerydy i sterole, aby naśladować strukturę błony skóry. Phytofix-EC zawiera aktywne frakcje jęczmienia, słonecznika i ogórka.

Phytofix-EC został przetestowany w kierunku zmniejszenia zmarszczek – 60%, zmniejszenia łuszczenia – 45%, zwiększenia nawilżenia + 40%, poprawy przejrzystości skóry + 45%. Ogólna poprawa jakości skóry wyniosła około 80%.

Phytofix-EC jest białawą, nieprzejrzystą, oleistą cieczą o charakterystycznym zapachu. Phytofix-EC należy dobrze wymieszać przed użyciem i dodać do fazy olejowej przed emulgowaniem lub po dodaniu, jeśli olej jest fazą zewnętrzną. Podgrzewanie nie jest konieczne, ale można go podgrzać do 80 ° C.

INCI: Squalane (and) Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract (and) Hordeum Vulgare Extract (and) Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract

Dozowanie: 0,2 – 1 %