Phycosaccharide AC

__phycosaccharide-ac_126Phycosaccharide AC jest kompleksem algowego oligosacharydu z siarczanem cynku.

Phycosaccharide AC działa przeciwtrądzikowo i jest idealny do zastosowań w produktach dla nastolatków.

Reguluje wydzielanie sebum i przeciwdziała zapaleniom. Wykazuje również działanie antybakteryjne.

INCI: Hydrolysed algin (and) Zinc sulfate

Dostępne wersje:
Phycosaccharide AC: standardowa konserwowana parabenami
Phycosaccharide ACP: konserwowana fenoksyetanolem
Phycosaccharide ACG: bez konserwantu (50% gliceryna)