Oat Lipid e

Oat CosmeticsOat Lipid e szybko staje się ulubionym składnikiem technologów. Jest jasny, klarowny i złocisty, bogaty w przeciwutleniacze, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, fosfolipidy i tokoferole.

Olej jest wytwarzany ze specyficznej odmiany owsa na drodze ekstrakcji w procesie etanolowym, w wyniku czego otrzymuje się wysokiej jasności lekko zabarwiony naturalny olej Ecocert.

Oat Lipid e jest naturalnym emolientem doskonałym do produktów nawilżających i przeciwsłonecznych.

Występujące w nim naturalnie substancje o właściwościach przeciwutleniających, przeciwzapalnych i przeciwdziałających podrażnieniom sprawiają, że jest on doskonałym wyborem jako składnik serum anti-ageing oraz kremów i maści przeciwalergicznych.

INCI: Avena Sativa Kernel Oil